اول این پست این رو بنویسم  که امسال بازارچه نوروزی محک رو از دست ندین .روز پنجشنبه و جمعه . توضیحات در اینجا

با عرض شرمندگی از تاخیر. امسال دم عیدی هر چی کار هست ریخته رو سر ما  و اصلا درک نمیکنن کارمند جماعت چطور به کار اداره و وبلاگ نوشتن و خوندن و کامنت گذاشتن  با هم برسندشیطان . تازه ایمیلهام هم موندن . ای  مدیر ان و رئیسهای عزیز آگاه باشید و رسیدگی بفرمایید  فرشته. برسیم به پست آشپزی . نیشخند  توی دو بخش میشه کم کالری و کالری دار  نیشخند بینش عکس هم میذارم . البته نه برای همه موارد .با وجود این که نمیخواستم دیگه عکسی بذارم ولی خدایی پست اشپزی بدون عکس نمیشه . حالا هر کی هم میخواد  دست در گریبان داشته باشه و مشتی بر سر و سینه، مشکل خودش هست نیشخند امیدوارم یک روز فرهنگ و  سطح شعور  بعضی از  آدمها در استفاده از اینترنت انقدر بالا بره که متوجه بشند هر عکسی که عمومی هست نباید کپی کرد مژه.

این پست هم خیلی طولانی خواهد بود .

اول کم کالری . تمام اینها اختراع من نیستچشمک و از توی اینترنت و سایتهای آشپزی  خوندم و یا از اینور اونور شنیدم و بعضی وقتها هم یک تغییراتی توش دادم .

قبل از همه روشی رو یاد بدم که بیتا جون ماچ زحمت کشید و تو وبلاگش یاد داد . برای وقتهایی که فر و  ماکروفرتون پر هست . یا عادت دارید تو فر وسیله جانبی میگذارید و خالی کردنش براتون سخت هست یا هر چیزی . بیتا جون برای پخت کیک یاد داد . من با این که همیشه فر و ماکروفر رو خالی نگه میدارم از روی کنجکاوی امتحان کردم . هم کیکش عالی شد هم این که غذا عالی در میاد . به این صورت که یک عدد آجر رو میگذارید روی  گاز تا داغ بشه . بعد تابه ای که نچسب هست ( ترجیحا چدن . من با سرامیک هم امتحان کردم البته برای غذا .نه کیک)  تهش رو چرب میکنید و درش رو میگذارید و شعله رو هم کم تا گرم بشه . بعد مواد کیک رو میریزید توش  درش رو هم دمکنی میگذارید . من دستمال  گذاشتم نه از این دمکنی آماده ها . مثل برنج که دم میکنید و میگذارید روش . حواستون باشه که درز نداشته باشه که کیک پف نمیکنه .  من نیم ساعت با شعله بیشتر و سی و پنج دقیقه تقریبا با شعله کم گذاشتم برای کیک .  بستگی به گازتون داره و تجربه البتهنیشخند درش رو هم به هیچ وجه بر ندارید که کیک پف نمیکنه .  برای غذا هم که میشه درش رو برداشت .چرب کردن هم نمیخواد در خیلی از موارد .ولی دمکنی رو میخواد زبان .مرغ و ماهی به این روش خوب میشه البته باید درش رو بردارید و برگردونید . حدود یک ساعت هم وقت میبره . علاوه بر اون چون من به روش کارمندی عادت دارم همیشه چند نوع  خورش رو با هم بپزم و داشته باشم ،وقتی که ارامپز پر هست ، سر گاز هم با همین روش یک خورش یا خوراک مرغ دیگه میگذارم و اون هم کار ارامپز رو میکنه . در کل دوتا آجر دارم باهاش صفا میکنم  تو اشپزخونه و روی گاز نیشخند. رو گاز برقی هم جواب میده . امتحان کردم نیشخندحواستون باشه برای خورش اول قابلمه رو بگذارید رو شعله مستقیم.تا با شعله زیاد جوش بیاد و بعد بگذارید اون بالا . دمکنی هم نمیخواد . آب کم شعله ملایم  رو به کم . قشنگ میپزه و جا میفته . ابگوشت رو هم تو قابلمه مسی به همین روش  درست کردم عالی شد . شدیدا دنبال یک قابلمه یا همون دیگ سنگی هستم . تو شمال سنگی رو ندارن . نمیدونم تهران داره یا نه و  از کجا میشه گرفت . مامانم یک دونه داره از مشهد گرفته ولی به من نمیدهزبان حواستون باشه این روش صبر زیاد میخواد و   شعله کم و اب کم .مثل ارامپز .ولی خوشمزه میشه .  غذاهای زیر رو هم به جای فر میتونید از این روش استفاده کنید . البته  فرتون ازاد باشه که بهتره .نمونه کیک  به روش آجریچشمک

 اولین مورد غذایی هست که این روزها من رو تبدیل به یک عاشق کرده و نمیدونم چرا برام عادی نمیشه دست بکشم ازش . مرغ و ماهی تو فر با انواع ترشی ها خوشمزه.

من این رو با ترشی انبه شروع کردم . ترشی انبه رو از این بسته بندی ها نمیگرم و از ترشی های فله استفاده میکنم . دو نوع هم هست یکی معمولی یکی دیگه توش قارچ و  یادم رفت چی بود داره که اون رو تا حالا نگرفتم زبان. در هر حال پیاز رو حلقه میکنیم میذاریم کف ظرفمون مرغ و ماهی رو به ترشی آغشته میکنیم ( هر دو طرفش ) و میذاریم تو فر . یادتون باشه هیچی بهش اضافه نکنید چون خودش شور هست و فلفل و ادویه و همه چی داره . روش رو  هم فویل یا یک ظرف پیرکس دیگه میگذاریم و تو فر . بستگی به فر شما  داره. همون میزان که برای پختن مرغ و یا ماهی زمان میبره . همون مقدار بگذارید و بهش سر بزنید تا مطمئن بشید پخته .

این غذا تند هست حواستون باشه اگر تندی دوست ندارید استفاده نکنید . با یک تکه از مرغ و ماهی شروع کنید که اگر دوست نداشتید حروم نشه و برای بچه ها هم حواستون باشه تند هست و ندین بخورن دهانشون بسوزه  خنثی.من که عاشق بوش هستم و تندیش و طعمش .یک ذره روغن هم نیاز نداره .

من این روش رو با انواع دیگه از ترکیبات امتحان کردم نیشخند. تمبر هندی ، ترشی چند میوه ( همون که اب زرشک و اب البالو توش داره و ترش هست ) . یک نوع ترشی دیگه که توش قارچ و زیتون و  چند نوع فلفل داره و اون هم تند هست  ، و با رب انار . هر کدوم به ذائقه تون نزدیک تر هست امتحان کنید . ماهی هم از ماهی کپور یا قزل آلا برای این روش استفاده میکنم . قزا آلا رو هم برش میدم  و پهنش میکنم نه درسته . البته همسر ماهی رو به این روش ادا در میاره و  میگه ماهی من رو سرخ کن ولی نمیدونم چطوره  که هم ماهی خودش رو میخوره هم یک تکه  قابل توجه  از ماهی منابله . خوب اگر دوست نداری اصلا نخور . چرا ماهی من رو  هم بدون  تعارف برمیداری میخوری؟ هیپنوتیزم . ولی برای مرغ که  شده از غذاهای محبوب من و همسر .  میخوره و ادا هم نداره .اون مرغها دست راستی ترشی انبه داره دست چپ ترشی که قارچ و زیتون و فلفل داره .مرغ نپخته اش  هست که ترشی ها  مشخص تر باشه خوشمزه

  

از اونجایی که من کم مونده این روزها ترشی جات رو با نون سر صبحانه هم بخورم . یک بار   که  برای صبحانه املت داشتیم و من میخواستم  املتم فرق کنه برای خودم گوجه فرنگی رو حلقه کردم گذاشتم کف ماهیتابه سفیده تخم مرغ رو زدم و ریختم روش یک قاشق ترشی انبه هم گذاشتم وسطش شعله کم درش رو گذاشتم  . یک کم که تخم مرغ خودش رو گرفت و گوجه هم پخت و نرم شد ، بهم زدم و گذاشتم آبش بره و شد املتی ترشی دار خوشمزهنیشخند

برای املت بدون ترشی  که من در آوردی هم نباشه ، لازم نیست روغن زیادی استفاده کنید . من نصف  کره ده گرمی ( همون 5 گرم زبان ) رو میذارم رو شعله کم آب بشه  گوجه فرنگی ها رو حلقه های باریک میچینم تو تابه .شعله کم درش بسته نمک و فلفل هم میریزم قشنگ بپزه . بعد تخم مرغ رو یا درسته یا دوست دارید بزنید،  میریزم توش تا خودش رو بگیره . نهایت خیلی دیگه بخوام کالری بهش اضافه کنم یک ورقه پنیر پیتزا میذارم روش . این کار رو هم با املت همسر میکنم که پنیر دارباشه نه مال خودمنیشخند

برای درست کردن پیاز داغ لازم نیست شما روغن به کار ببرید . من از پیازداغ آماده خوشم نمیاد میگیرم میذارم فریزر برای مواقع خیلی ضروری .ولی معمولا برای غذاهامون استفاده نمیکنم .جاهایی که نیاز نیست پیاز داغ برای تزئین غذا باشه میتونید پیاز رو با تیغه غذا ساز که حلقه میکنه یا تیغه رنده که حلقه میکنه خرد کنید بذارید تو تابه شعله رو کم کنید و حوصله داشته باشید تا کاملا آبش بره و به هم بزنید تا کمی رنگ عوض کنه و خشک بشه . خیلی علاقه دارید حتما روغن بریزید یک قاشق غذا خوری روغن تو یک تابه بزرگ در حدی که فقط چرب بشه . یا حتی  روغن کمتر . من همون رو هم نمیریزم .

 برای مایه لازانیا و ماکارانی  و پیراشکی و ....... از این قبیل، میتونید گوشت  و قارچ و فلفل دلمه ای خرد شده رو داخل همین پیاز بریزید  و مخلوط کنید و با شعله کم حوصله داشته باشید تا آبش برهزبان . خیلی روغن دار بخواین میتونید باز هم یک مقدار کمی روغن که چرب بشه فقط بریزید . من  تو این مایه نصف قاشق مربا خوری سس خردل ،  یک قاشق مربا خوری سس سالسا  میریزم . بقیه رو هم میتونید رب بزنید  و ادویه های مورد علاقه تون رو اضافه کنید . من گاهی برای تنوع یک قاشق عذا خوری سر خالی جعفری خرد شده میریزم . ابغوره یا اب نارنج و رب . نه که خیلی قرمز بشه چون دوست ندارم . مهم این هست که مواد با شعله کم و با هم قشنگ جا بیفتند و بپزند و مزه دار بشند .مژه

نوع دیگه خورش کرفس هست بدون روغن .  ریشه ساقه های کرفس رو بیزحمت در بیارید نه مثل خواهر دوم من که آدم حس میکنه  نخ  بین کرفسهاش هستابله هر  بار هم میگیم با جمله برو بابا حوصله داری یا بخور حرف نزن ، مواجه میشیم . برای این نوع خورش، من کرفس خرد شده آماده نمیگیرم چون به همه برگهاش احتیاج دارم نیشخندبه علاوه خرد شده ها به اون میزان که میخوام ورقه شده نیست .در کل من همیشه با کرفس خرد شده آماده مخالفم مگر این که مجبور باشم و وقت نداشته باشم خودم درست کنم زبان باز هم نه برای این خورش . ساقه ها رو جدا کنید و ریشه هاش رو در بیارید . برگها رو هم از ساقه جدا کنید . یعنی پاک کنید قشنگ فقط برگ باشه برگهای خیلی کلفت رو هم بیخیال بشید . بعد از شستشو و آبش  که رفت ،رو دستمال بریزد رو میز پهن کنید تا کاملا خشک بشه و اب نداشته باشه  ، برای یک دونه کرفس ، یک عدد پیاز متوسط به اضافه برگ کرفسها. پیاز و برگ کرفس رو داخل غذا ساز خرد میکنم . کاملا ریز  . بعد میریزیم تو ماهی تابه و مثل قورمه سبزی . منتها روغن نمیریزیم . ابش که رفت ،شعله کم به هم میزنیم تا حسابی خشک بشه . ساقه ها رو هم تو همون غذا ساز با تیغه ای که حلقه میکنه ، حلقه های باریک  میکنم . با سبزی مخلوط میکنم و باز هم تفت میدیم . محصول به دست اومده  باید کاملا خشک شده باشه بدون این که بسوزه  و یا ته بگیره نیشخنداگر خیلی احساس کمبود روغن میکنید باز هم یک ذره روغن کمتر از یک قاشق غذا خوری در حدی که چرب بشه . مرغ رو هم به قطعات اندازه گوشت خرد میکنیم . یا گوشت قلقلی آماده میکنیم . این خورش نباید آب زیادی داشته باشه . مرغ رو داخل ماهیتابه میریزیم بدون روغن میگردونیم تا رنگش عوض بشه زعفران دم کرده یک ذره که رنگش عوض بشه نمک و فلفل و باز هم هر ادویه ای دوست دارید سبزی رو هم میریزیم و همه رو با هم میگردونیم. من در این مرحله یک ذره نعناع خشک در حدی که عطر خوبی بگیره اضافه میکنم . نه زیاد .  آب جوش به مقدار کم . در حدی که مرغ بپزه فقط . چون اگر ریشه کرفس رو گرفته باشید قشنگ با یک بخار میپزه .  با شعله کم میذاریم که بپزه و جا بیفته .در آخر آبغوره و با اب نارنج اضافه میکنیم میشه خورش خوشمزه . اگر گوشت قلقلی بود که اول سبزی رو با نمک فلفل و ادویه و اینها مخلوط میکنیم بعد اب و بعد گوشت رو اضافه میکنیم . بهم هم نمیزنیم که آش نشه قلقلی هانیشخند فوت کوزه گری اش هم آب نارنج هست که ترش و خوشمزه میشه . و جدا کردن ساقه از برگ کرفس .اگر هم گوشت  اضافه میکنید که از قبل گوشت رو بپزید چون اینطوری کرفسها وا میره .تکتم جونماچ هم خورش کرفس رژیمی داره  میتونید بخونید .

برای خورش بادمجون . لازم نیست شما بادمجونهاتون رو توی استخری از روغن سرخ کنیدنیشخند  میتونید  پوست بگیرید  سرش رو جدا کنید تو محلول آب نمک بگذارید تا تلخی اش گرفته بشه . با دستمال خشک کنید .برشهای عمودی بدین و تو ساندویچ ساز (میکر) تا درست بشه . یا بگذارید تو فر  نهایت رو گریل تا روش برشته هم بشه . البته برای تو فر میتونید با برس روش روغن بزنید که خوشرنگ بشه . نه که یک عالمه روغن . ولی ساندویچ میکر خیلی بهتره .این روش درست کردن بادمجون رو من از تکتم جونماچ یاد گرفتم. تو وبلاگش هم رول بادمجون رژیمی رو یاد داده که تو فهرست الفبایی مطالبش هست  .این رول بادمجون  واقعا عالی میشه و شده از غذاهای مورد علاقه من . بغل

برای خورش بادمجون هم میتونید به راحتی پیاز رو به همون طریق که گفتم آماده کنید و گوشت رو توش بریزید و با ادویه هایی که دوست دارید  ( من کمی دارچین میریزم ) تفت بدین . بدون روغن  بگذارید با شعله کم و آب کم گوشت مغز پخت بشه بعد هم رب، آب نارنج یا ابغوره  اضافه کنید و بادمجونها رو هم توش بچینید تا قشنگ جا بیفته .نیشخند با مرغ و غوره و گوجه فرنگی  هم که میتونید یک مرغ و بادمجون عالی و خوش آب رو رنگ درست کنید  که  چربی هم نداشته باشه نیشخند

همین کار رو برای کدو هم میتونید انجام بدید و خورش کدو درست کنید .  حتی من خورش قیمه هم بدون روغن و با همین روشها درست کردم عالی شد . باز هم فوت کوزه گری اش آب نارنج بودنیشخند اب کم ریختن و جا افتادن خورش هم که جای خود دارد .

به همین ترتیب مرغ ترش هم عالی میشه و نیازی به سرخ کردن سبزیها نیست . در کل هر خورشی رو میشه بدون روغن هم درست کرد  که خوشمزه هم بشه چشمک

البته من همه  این روشها رو برای مهمون به کار نمیبرم و هر وقت مهمون داشته باشم قشنگ سرخ شده و پر کالری تحویلشون میدم نیشخند

یکی دیگه از مواردی که غذا حساب نمیشه و شور محسوب میشه و تکتم جونماچ زحمت کشید و یاد داد . سالاد شور هست که هر چی ازش بگم کم گفتم . من درستش کردم و جا داره همین جا هم دوباره ازش تشکر کنم برای یاد دادن  این سالاد شوربغل. دستورش تو وبلاگ خودش هست باز هم تو فهرست پیدا  میکنید .مژه

مورد دیگه درست کردن همبرگر هستخوشمزه .  من همبرگر های آماده رو حتی این مدلهای جدید که  به اصطلاح تازه هست و ادویه دار و  تمام گوشت ،خیلی  دوست ندارم . چه گریل شده رو و چه  سرخ شده اش رو . همه رو امتحان کردم و فکر میکنم برای وقتی خوب هست که آدم عجله داره  و فرصت نداره خودش درست کنه .یا اصلا همبرگر آماده میخواد بره بیرون بخوره و هر چی سس و روغن  هم بود بخوره کالری رسانی کنه نیشخند

برای درست کردن همبرگر میتونید از مرغ  یا گوشت چرخ کرده یا مخلوطی از هردو استفاده کنید .البته حتما حواستون هست که گوشتتون هم کم چرب باشه  و برای این کار ترجیحا  گوشت گوساله .  من گوشت ، پیاز، جوز هندی  ، فلفل سیاه پودر نشده ،چاشنی همبرگر و کتلت ،یک قاشق آرد سوخاری . نون بربری خیس شده ( بله درست میخونید نیشخند) یعنی نه که بگذارید توی آب وا بره در حدی که زیر شیر آب بگیرید خیس بخوره تو چرخ گوشت مشکل ایحاد نکنه ، میزانش هم بستگی به موادتون داره  اندازه یک کف دست . یعنی مچ تا نوک انگشتنیشخند اگر ادویه دیگه ای دوست دارید اضافه کنید.حواستون باشه نمک رو مرحله آخر اضافه کنید چون چاشنی همبرگر خودش نمک هم داره  . اینها رو قاطی میکنم و چرخ میکنم . سه بار این مخلوط رو چرخ میکنم . اگر حوصله داشته باشم تا چهار بار . میشه یک مخلوط نرم و تو دل برو نیشخندکه در عین حال موقع درست کردن وا نمیره .

برای طبخ  هم  داخل ماهی تابه ،آب و کره ( یک کره ده گرمی میریزم من ) میگذاریم جوش بیاد و کره هم آب بشه . همبرگرها رو میذاریم توش تا هم مغز پخت بشه هم وقتی ابش رفت با همون میزان کره  طلایی بشه .بسیار خوش طعم و عطر میشه . شعله هم بعد تموم شدن آب ،کم باشه . قبلش هم متوسط .  اینها که میبینید هر کدوم کوچیک هست برای نون لقمه ایزبان .به نظر میاد  کره اش زیاد هست ولی تو آب مخلوط شده اینطوری هست و در واقع زیاد نیست .  میتونید بزرگتر هم درست کنیدخوشمزه  یا باریک تر .موقع ساندویچ درست کردن تا داغ هست میتونید یک ورقه پنیر هم روش بگذارید .

من این مواد رو درست میکنم  بعد کف سینی رو نایلون فریزر میذارم همبرگرها رو فرم میدم میچینم توش دوباره یک کیسه فریزر دیگه ( قیچی خورده باز شده نه دولا )  و دوباره یک سری همبرگر . با سینی میذارم تو فریزر . یخ که زد برمیدارم  و بسته بسته میکنم میذارم فریزر آماده باشه . وقتی در میاریم  یخ زده  میذارم تو آب و کره در حال جوش( اب کم باشه ها )  و اول هم شعله رو زیاد میکنم تا یک طرفش که خودش رو گرفت بعد کمتر میکنم . این کار رو با  مقدار کم انجام بدید تا اوستا بشید یک دفعه یک عالم مواد رو حروم نکنید بگید حسنا گفت نیشخند برای شامی هم  همین کار رو میکنم اون رو تو قسمت پر کالری ها میگم .

از دیگر مواردی  که میشه درست کرد بورک  هست با خمیر یوفکا نیشخند. مایه رو مثل مایه  ماکارانی لازانیا  درست میکنم بدون چربی .  کف سینی فر رو چرب میکنیم با برس. یک لایه خمیر یوفکا روی اون رو  مخلوط تخم مرغ و ماست و نمک و فلفل و کمی زعفران زده شده  میریزیم . این رو هم با برس نه این که یک کیلو مواد بین لایه هازبان . سه لایه خمیر و   با برس مواد ، بعد مایه گوشتی اگر دوست دارید پنیر پیتزا هم بریزید اگر نه که بدون اون . دوباره سه لایه خمیر . لایه اخر رو با برس زرده تخم مرغ میزنیم و روی اون رو کنجد میپاشیم و میذاریم تو فر تا طلایی بشه . من معمولا زرده سفیده رو جدا میکنم از همون زرده تخم مرغ نصفش رو برای روش نگه میدارم  بقیه رو تو ماست میزنم . من با یک دونه تخم مرغ و دو تا قاشق سر خالی ماست سفت ( چکیده نه سفت )  درست میکنم بین لایه ها در حدی که به هم بچسبه مواد میخواد .بعد هم برش میدیم. حیف که عکسش رو ندارم  نیشخند

یا همین مواد رو میریزیم روی خمیر یوفکا و رول میکنیم وبا برس روش  رو زرده تخم مرغ( دیگه چاره نیست بدون زرده نمیشه )‌بزنید و کنجد بریزید بذارید تو فرنیشخند  تا زوش طلایی بشه نیشخند برای درست کردن انواع و اقسام غذاها و شیرینی ها  با خمیر یوفکا ، رویا جونماچ زحمت کشیده و تو وبلاگش نوشته . برید بخونید و هر کدوم رو خواستید درست کنید.

برای درست کردن کوکو سیب زمینی یا کوکو سبزی هم میشه کم کالری اش کرد چشمک. اینطور که سیب زمینی رو میپزیم و رنده میکنیم ( ریز ) یا تو غذا ساز پوره میکنیم .  یک پیاز کوچولو رنده شده . نمک فلفل یا هر ادویه ای دوست دارید . سفیده تخم مرغ . دوست داشتید یک قاشق چاشنی همبرگر کتلت هم بریزید .ورز بدین . مایه کوکو آماده میشه . به جای  سرخ کردن، تو یک ظرف پیرکس کوچیک  یا سرامیک یا اصلا هر ظرفی دوست دارید ، ( چاره ای نیست که کف ظرف رو با برس چرب کنید  میتونید روغن زیتون بزنید یا روغن کنجد یا هسته انگور ) مواد رو پهن میکنید میگذاریم تو فر تا مثل کیک بپزه . اگر دوست داشتید  روش طلایی بشه یک کم گریل هم روشن کنید .

برای کوکو سبزی هم همینطور سبزی و سفیده تخم مرغ و نمک فلفل و ... هر چی تو کوکو سبزی میریزید . من یک جا خوندم نوشته بود زرشک بریزیم و  یاد گرفتم .معمولا یک کم زرشک قاطی میکنم خوشگل میشه و  خوشمزه .  میگذارید تو فر نیشخند 

من تا مجبور نباشم از زرده تخم مرغ تو غذاها استفاده نمیکنم .  حتی تو شامی و کتلت هم نهایت یک دونه زرده باشه  . زرده ها رو میتونید جدا کنید و برای مو یا پوستتون ماسک درست کنید . هر روز که کار تخم مرغی ندارید . هر وقت هم داشتید ماسک هم درست کنیدنیشخند

از موارد دیگه هم که من امتحان کردم و حیف که عکس نگرفتم نیشخند کالباس بود به روش خانگی تو بخار پز هم آماده میشه . دستورش تو اینترنت فراوان هست چشمک یاد آوری از من خوندن و درست کردن از شما . خودم هم یادم باشه دوباره درست کنم . واقعا خوشمزه شد من که خیلی دوست داشتم . اصلا آدم اینها رو خودش سالم و با مواد خودش درست کنه یک کیف دیگه داره نیشخند و یک تنوع عالی میشه . البته من کالری این رو نمیدونم فقط میدونم دوستش دارم خوشمزه

 تو وبلاگ رویا جونماچ دستور انواع و اقسام دیپ های خوشمزه هست . هم پر کالری و هم از نوع کم کالری . توصیه میکنم از دست ندید و حتما بخونید و درست کنیدنیشخند به نظر من که همیشه دیپ درست کنید . هم سالم هست و هم این که میشه با کرفس و خیار و هویج و......  از این قبیل خورد . سالم و خوشمزه چشمک

درست کردن سالادهای خوشمزه و متنوع رو هیچوقت فراموش نکنید مژه. یک سالاد خوشمزه اصلا نیازی به سس نداره و با طعم دهنده ها و ابلیمو یا اب نارنج یا بالزامیک  یا هر نوع ترشی و  یک قاشق مربا خوری یا غذا خوری روعن زیتون  ( بسته به کم و زیاد بودن سالاد داره ) میتونه بهترین طعم رو داشته باشه نیشخند در خیلی از موارد میتونه یک وعده غذای کم کالری و خیلی خوشمزه باشه . اگر تو درست کردن سالادهای متنوع و خوشمزه تنبل هستید از الان یادتون باشه که درست کنیدچشمک

یک نمونه خیلی ساده از این سالاد بین خیلی از نمونه ها ، شامل گل کلم  تخم مرغ پخته  ( البته من زرده اش رو میندازم و سفیده میریزم  )، سیب زمینی ، کاهو ، خیار شور یا خیار ،یک قاشق جوانه گندم . چشمک حالا شما ببینید چقدر از این سالادها هست و چقدر میتونه متنوع باشه و خوشمزه و سالم و کم کالری

از درست کردن سوپ ها با طعم های مختلف و کم کالری اصلا غافل نشید . سوپ های آماده رو استفاده نکنید . واقعا درست کردن یک سوپ خوشمزه و سالم  کاری نداره و وقتی از شما نمیگیره مژهتوصیه میکنم همیشه جعفری خرد کرده تو فریزر داشته باشیدنیشخند که برای سوپ خیلی کاربرد داره .

در آخر یک نوع سوپ رو مینویسم که خودم هم از توی اینترنت پیدا کردم و درست کردم و خوردم و نتیجه اش عالی بود چشمک چربی سوز هست به این صورت که هر چه بیشتر بخورید خاصیتش بیشتر هم هست نیشخند

موادش پیاز، کرفس، گل کلم ، گوجه فرنگی، کدوسبز ، هویج و  فلفل دلمه ای سبز. امیدوارم موردی رو یادم نرفته باشه . من توش اسفناج هم ریختم . نه برای خاصیت چون زیاد پخته میشه و در واقع اسفناجها بخار پز نیست . برای رنگ و روش نیشخند

اینها رو شستم گذاشتم آبش بره با همون تیغه غذا ساز که حلقه میکنه، حلقه کردم که کاملا حلقه های باریک بشه . آب رو جوش میاریم . اگر خیلی دوست دارید طعم داشته باشه  میتونید به جای آب  آب مرغی که چربی اش رو گرفتید، استفاده کنید . یا توی آب یک دونه عصاره مرغ بندازید یا عصاره سبزیجات . در هر حال . آب که جوش اومد، مواد رو میریزیم توش تا بپزه و بشه یک سوپ خوشمزه . اگر کاملا حلقه ای باشه  هم زود میپزه هم خوشمزه میشه هم خوردنش راحت تر زبانمن فلفل  سیاه  زیاد اضافه کردم چون دوست دارم شما میتونید کمتر بریزید و  نمکش رو هم اندازه ای که دوست دارید . این رو درست میکنید و تو یخچال هست . به مدت یک هفته فقط همین رو  بخوریدنیشخند هر وقت گرسنه شدید از همین بخورید . حواستون باشه بیشتر از یک هفته این کار و نکنید . حواستون باشه اگر مشکل خاصی دارید با دکتر مشورت کنید . و باز هم حواستون باشه اگر افت فشار یا قند خون میگیرید مراعات کنید و باز هم با دکتر مشورت کنید . من که هیچکدوم از این موارد رو نداشتم یک هفته هم خوردم و نتیجه اش به طرز چشمگیری در سایز و وزن موثر بودنیشخند

برای بقیه اش بریم ادامه مطلب . خیلی طولانی شد نیشخند


کالری دار ها چشمک

البته ژله تا اونجایی که من میدونم کالری زیادی نداره . از این ژله های خوشگل میتونید برای خودتون یا مهمونی ها درست کنید . من  دو مدلش رو درست کردم عالی بود و خودم که خیلی دوستش دارم .نیشخند برای در آوردن این رنگ خوشگل هم دو سوم  لیوان آب و یک سوم  لیوان شیر و ژله رو مخلوط میکنیم میگذاریم رو گاز و مرتب بهم میزنیم  تا بجوشه و مخلوط بشه آماده که شد دو تا قطعه یخ میندازیم توش به هم میزنیم .کف روش رو برمیداریم . کمی که سرد شد میریزیم تو ظرف  و وقتی بست قالب میزنیم . ژله پایه اش هم آلوئه ورا هست . اون رو هم آب و ژله رو مخلوط میکنیم . هر میزانی هست یک لیوان از ابش رو ( در کل مایع ) کمتر میریزیم . جوش که اومد برمیداریم یخ میندازیم  کف روش رو میگیریم .ژله شفاف میشه و تیرگی نداره .چشمک مدل گل و  مدل قلبی زبان میتونه مخلوطی از مدلها هم باشه .اولی رو برنگردوندم و تو همون ظرف بود . دومی رو برگردوندم .

10 

11 

 

12 

13 

این یکی هم چند رنگ هست روش هم نارنگی زبان

14 

درست کردن ژله سورپرایز هم از دست ندین . دستورهاش و مدلهای خوشگل و مختلفش تو اینترنت هست چشمکاین ساده ترینش هست  که من درست کردم

15 

این باقلوا رو من بصورت رولی و با  خمیر یوفکا درست میکنم عالی میشه . میتونید رول هم نکنید . در هر حال طعمش عالی هست خوشمزه دستورش هم که ساده دو لایه خمیر ( از نوع ایرانی نباشه سه لایه چون نازک تر هست ) بین هر لایه خمیر رو با برس کره آب شده  میزنیم . مواد رو روش پهن میکنیم . رول میکنیم و داخل فر میگذاریم تا طلایی بشه . بعد هم که در اوردیم شیره اش رو میریزیم و کمی که خنک شد برش میدیم  . اگر رول نمیخواین که  بین لایه ها مواد  رو میریزید  و بعد شیره رو میریزید و سرد تر شد برش میدینچشمک عکسش خوشگل نشده تاره

16 

17 

از نظر من پیراشکی کرم داری که آدم خودش درست کنه یک لطف دیگه ای داره نیشخند دستورش که تو اینترنت فراوان هست . من وقتی خمیر رو قالب میزنم ، به میزان لازم  از کرم رو داخلش میریزم سرش رو به این صورت  حالت میدم و سرخ میکنم . اون مدلی نمیکنم که اول سرخ کنم و بعد برش بدم کرم بریزم . اینطوری خیلی خوشگل تر میشه چشمکاکثرا هم مواقعی درست میکنم که خواهر زاده هام باشند . چه اینجا چه شمال .چون دوستدار پیراشکی های خاله هستند و من هم که جونم هست و اونهاقلب .  همسر هم هنوز در حسادت مونده  و بیان فرموده که نشده   برای من اختصاصی درست کنی نیشخند حسود هم هرگز نیاسودشیطان

18 

19 

20 

تیرامیسو هم که جای خود داره و عشقش در قلب من  ماندگارنیشخندخوشمزه این یکی رو اختصاصی برای خودم  و همسر هم درست میکنم  و فقط مختص  وقتهایی نیست که خواهر زاده ها هم حضور دارند چشمک از کم کالری به کجا رسیدیم . این قسمتها ، قسمت دنیا دو روز هست پس بخور کیفش رو ببر ، حساب میشهخنده  . من دوست دارم همیشه  تیرامیسو رو برگردونم و روش رو  هم از کرمش بزنم  . اگر کرمهاتون خوب  در نمیاد میتونید از پودر های آماده اش استفاده کنید . البته با چند بار تمرین، کرم خودتون خیلی بهتر میشه . امتحان کنید . ولی من محض احتیاط همیشه پودرش رو هم تو خونه دارم که یک موقع هوس کردم مواد لازم رو نداشتم نا کام نمونمنیشخند دومی مثلا میخواستم تزئین کنم حوصله مدل دادن نداشتم خامه زده شده رو با رنگ خوراکی قاطی کردم و با قاشق ریختم به جای ماسورهابله

21 

22 

23 

24 

امسال دست به درست کردن مربا شدم و این مربا به محصول من هست . یک دونه هل هم گذاشتم بدونید خوش عطر هم هستابله .و کمپوت گلابی دستپخت همسرنیشخند

25 

26 

ته دیگ سیب زمینی قالب زده شده  هم خوشگل میشه من که دوست دارم زبانو تزئین ماست و خیار  این مدلی بدون این که خیار رو با ماست مخلوط کنیم هم خوب میشه من اکثرا این مدلی میکنم . البته اینجا نعنا وسطش خوب گرد نشده نیشخند

27 

28 

29 

از قالب زدن کتلت هم غافل نشیدنیشخندهمینطور این ایده که من تو اینترنت عکسهاش رو با کوکو سبزی و تخم مرغ دیدم . خودم املت گذاشتم . نیمرو داخل نون رو هم درست کردم ولی کوکو سبزی رو تا حالا نه زبان

30  

 31 

و اما شامیچشمک . 

 روشی که خودم درست میکنم رو مینویسم . لپه پخته شده ، گوشت چرخ کرده ،پیاز، سیب زمینی پخته شده ( یک دونه متوسط) ، نون بربری خیس شده نیشخند آرد سوخاری یک قاشق غذا خوری سرخالی ، چاشنی همبرگر و کتلت ، فلفل و نمک  و زرد چوبه ،گردو ، یک عدد سوسیس متوسط نیشخند  البته اینها بسته به میزان موادتون هست . من معمولا زیاد درست میکنم برای ذخیره سازی و اندازه یک وعده درست نمیکنم .  همه اینها رو مخلوط میکنم و سه بار تو چرخ گوشت چرخ میکنم . باز هم یک مایه نرم و تو دل برو میشه نیشخند تخم مرغها رو ( بسته به مواد ) میریزم . بیشتر سفیده و یک دونه زرده . و مواد رو کاملا ورز میدیم . باید توجه داشت که طبیعی هست هر چه میزان گوشتش بیشتر باشه خوشمزه تر میشه و گوشت گوسفند هم باشه بهتر . فوت کوزه گری اش چرخ کردن هست .چشمک

اگر دوست دارید میتونید سبزی هم داخلش بریزید . سبزیتون باید کاملا ابش گرفته شده باشه و چرخ بشه . باز هم ابش رو بگیرید و داخلش بریزید . من معمولا مواد رو که آماده میکنم یک قسمتش رو برمیدارم و با سبزی مخلوط میکنم و اون رو تازه تازه درست میکنم . تو فریزر نمیذارم . مژه  بقیه رو هم طبق همون روشی که برای همبرگر گفتم  میذارم فریزر و یخ زده که شد بسته بندی میکنم . وقتی در میاریم با همون یخ تو روغن داغ ( نه زیاد داغ که یک دفعه بپره ) میندازیم  خودش رو که گرفت شعله اش رو ملایم میکنیم و طبق معمول سرخ میکنیم . اگر هم سرخ شده و سرد شده داخل  فریزر میگذارید دیگه زیاد نگه  ندارید و زود مصرف کنید . تو فر به راحتی گرم میشه . تو همون ظرفی که میخواین سرو بشه گرم کنید زبان حواستون باشه موادتون شل نباشه . تخم مرغ زیاد نریزید . اگر در درست کردن شامی مهارت ندارید تو موادتون آرد نخودچی بریزید ( کاری که من  هیچ وقت نمیکنم )  که وا نره .

32 

33 

34 

درست کردن کوفته رو قبلا نوشته بودم . برای اونها که یادشون رفته همون رو دوباره  برداشتم کپی کردم اینجا . نیشخند همونطور که میبینید .  اینجا موقع حرکت دادن کوفته ها بعضی هاش لب پرخنده(انگار ظرف شکستنی باشه )  شد . با سسش پوشش دادم نیشخند

من این رو طبق روشی که مریم جون یاد داده میگم. اول از گوشت چرخ کرده  که باید بدون چربی باشه . مخلوط گوسفند و گوساله .  سه بار باید چرخ بشه تا حسابی حالت چسبناک پیدا کنه .مریم جون تا چهار بار هم چرخ میکنه .  لپه کاملا پخته شده که  توی ورز دادن له بشه . برنج هم ایرانی باشه برنج های هندی نباشه که جون به جونشون بکنی  همون هستند  . برنج هم نیم پز تقریبا و ابکش شده .سبزی رو مریم جون مرزه و ترخون و گشنیز میزنه . سبزی باید قبل از خرد کردن کاملا خشک باشه و اب نداشته باشه .با غذا ساز خرد بشه بهتره . دو تا تخم مرغ . اگر حوصله ورز دادن ندارید آرد نخودچی( مریم جون به هیچ عنوان نمیریزه و میگه مزه اش رو خراب میکنه ) یک عدد پیاز رنده شده که اب پیاز  رو میگیریم و داخل مواد نمیریزیم .  نمک و فلفل و زرد چوبه. مریم جون فلفل رو کمتر میزنه و کمی ادویه کاری اضافه میکنه .

همه اینها رو با هم مخلوط میکنیم و حسابی ورز میدیم . مریم جون یک مقدار با دست ورز میده و مخلوط که شد میریزه توی غذا ساز اون تیغه که برای ورز دادن خمیر کیک یا نون  هست . میذاره حسابی ورز داده بشه و چسبنده بشه .

یک گلوله از مواد برمیداریم توی دست پهن میکنیم بینش گردو ، آلو ، زرشک و پیاز داغ میریزیم ( مریم جون تخم مرغ اب پز نمیریزه دوست داشتید تخم مرغ رو بپزید و  حلقه کنید وسط هر کدوم یک  حلقه بذارید )  بعد میبندیم و گرد میکنیم .حسابی باید گرد و بدون منفذ و ترک خوردگی باشه . توپ قلقلی درست و حسابی بسازیدنیشخند هر اندازه که دوست دارید . تازه کار هستید اندازه  کوفته ها رو کوچکتر بردارید .

برای سس . پیاز داغ ،  چند تا آلو ، مقداری  زرشک  . نمک . فلفل .( اگر ادویه دوست  دارید ادویه ها ای که مطابق با ذائقه تون هست میتونید بریزید .)بسته به میزان  کوفته ها یک یا دو عدد چوب دارچین  و  رب .با هم یک تفت میدیم . روغن خیلی کم . چرب نباشه . روغن پیاز داغ  قبلا گرفته شده باشه .پیاز داغ آماده استفاده میکنید هم باز کمی روغن بریزد .  (زیاد چرب نشه یک وجب روش روغن بیاد ) اب میریزیم تا جوش بیاد. زیرش رو کم میکنیم  . کوفته ها رو دونه دونه داخلش میذاریم . با فاصله .که پخته شد جا داشته باشه . اگر قابلمه کوچیک  هست  باید توی دو تا قابلمه باشه  .  میزان آب به اندازه باشه که  دو سوم کوفته رو بپوشونه .   آب که با کوفته ها جوش اومد  درش رو میذاریم تا بپزه .حرارتش هم نه خیلی کم که اصلا نپزه و نه زیاد که آبش تموم بشه . ریز ریز بجوشه و بپزه  و ابش غلیظ بشه . اگر دوست دارید ترشی اضافه کنید در مرحله آخر باشه که دو سه تا قل بخوره بردارید . زیاد هم ترش نکنید . مریم جون که یک قاشق غذا خوری آب نارنج میریزه فقط برای  خالی نبودن عریضهنیشخند . شما ترش  دوست دارید بنا به ذائقه خودتون بریزید یا اصلا نریزید . برای کشیدن کوفته ها در ظرف هم باید حواستون باشه که  وا نرن . اگر بار اولتون هست با مواد کم  امتحان کنید .

میزان گوشت باید  خیلی بیشتر از میزان برنج و لپه باشه . میزان برنج و لپه باید برابر باشه و سبزی هم چند تا قاشق باید بریزید و به هم بزنید چشمی ببینید که زیاد پر سبزی نشه . سبزی برای معطر شدن باشه و طعم دادن نه این که تبدیل به کوفته سبزی بشه .

35 

36 

37

38 

39 

 و اما برای فسنجون خوشمزه برای داشتن فسنجون خوشمزه هم فوت کوزه گری اش این هست که گردو ها تا چهار بار با چرخ گوشت چرخ بشن . یک قاشق  غذا خوری  هم کنجد به گردوها از همون اول اضافه بشه . البته اگر میزان زیاد هست کنجد هم میتونه بیشتر بشه ولی دیگه خیلی زیاد نریزید چون کف میکنه موقع پختننیشخند وقتی حسابی چرخ کردیم با اب مخلوط کرده و میگذاریم رو شعله زیاد تا جوش بیاد ، شعله اش رو  کم میکنیم یک نیم ساعتی بجوشه بعد مرغها رو داخلش میندازیم  تا مرغها بپزه و فسنجون هم روغن بندازه و  جا بیفته . به هیچ وجه آبش زیاد نباشه . من عادت دارم تو آرامپز درست میکنم . اول رو گاز جوش بیاد بعد میریزم تو ارامپز و صبر میکنم مرغ رو دیرتر اضافه میکنم . دلیلش هم این هست که گردو وقت لازم داره تا روغن پس بده و مرغ زودتر میپزه نیشخند اگر با  ماهیچه درست کنید یا گوشت  که  باز هم خوشمزه میشه . توجه داشته باشید زمان زیادی رو لازم داره تا ماهیچه حسابی بپزه و نرم بشه .مژه رب انار رو بعد از این که مرغ نیم پز( رو به پختن ) شد میریزیم . اگر ملس دوست دارید شکر رو هم هر میزانی دوست دارید همون موقع اضافه کنید و اگر ترش که هیچی . به علاوه بعد از این که رب انار کمی جوشید، یک قاشق مربا خوری رب گوجه اضافه میکنید که خوشرنگش میکنه . نمکش رو هم در اخر اندازه کنید . با توجه به این که ربها نمک دارند . این عکس رو این بار که مامان  درست میکرد گرفتم و یادم رفت که از آماده اش هم عکس بگیرم . نیشخند روغنش هم روغن پس داده شده کنجد و گردو هست .جا بیفته خیلی خوشرنگ تر میشه .

40 

در حال حاضر من شرمنده کالری رسانی شدم که  نوشته های کالری دار پر و پیمون تر بودخنده

در هر حال نوش جان . توصیه آخر . ورزش  رو فراموش نکنیدنیشخند